בדיקת סקירה למחלות מין

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

01/02/2017 | 10:56 | מאת: דודו

שלום רב, פניתי לרופא עור ומין שעובד עם קופת החולים בה אני חבר בבקשה לביצוע סקירה למחלות מין עם דגש על זיבה, כלמידיה ועגבת. אינני סובל מספטומים, אך ידוע לי שמומלץ לבצע בדיקות אלו אחת לכמה זמן. ההפנייה שקיבלתי כוללת: TPHA ABs, CHLAMYDIA PNEUMONIAE ABs וHCV ABs. ידוע לי שהמין של כלמידיה אשר גורם לדלקת בשופכה הוא TRACHOMATIS ולא PNEUMONIAE, ובעבר ביצעתי פנל בדיקות למחלות מין בבדיקת שתן שכלל כלמידיה, זיבה ומיקרובים נוספים. כעת הרופא אמר לי שזיבה נבדקת בתרבית ורק במקרה וישנם סימפטומים. האם הבדיקות שקיבלתי מהרופא אכן מכסות את הדברים שביקשתי למעט זיבה, והאם אין באמת צורך בבדיקה זו בהעדר סימפטומים אופיניים? אם לא, האם תוכל להמליץ למי או איך לפנות כדי לקבל הפנייה לבדיקות המתאימות? אני חבר בקופת חולים מאוחדת אם זה משנה. בתודה מראש, דודו (סטודנט לרפואה).

11/02/2017 | 23:36 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

הבדיקות המבוצעות נגזרות מהערכות סטטיסטיות לגבי שכיחות מחוללי המחלה השונים. כפי שוודאי למדת בלימודי הרפואה. לדעתי ניתן לבצע את הבדיקות המסוימות שאתה מבקש במעבדות פרטיות. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין