הישרפויות מרובות בשמש

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

10/09/2016 | 00:08 | מאת: אור

שלום, אני בן 23 ובעל צבע עור לא לבן אך לא כהה מדי, משתזף מהר בשמש. לאחרונה נשרפתי (כליל) בים לאחר כמה דקות בשמש מבלי להתמרח וסבלתי מכוויות ששרפו ימים ארוכים בעיקר בגב ובכתפיים. למיטב הבנתי הטעות הזו עולה ביוקר כיוון והעור אינו "שוכח" את הנזק לאחר ההתקלפות. קראתי שהישרפות מוחלטת כזו מעלה את הסיכון לסרטן העור אף ב100% ואי אפשר להתעלם מכך שמאז הילדות... נשרפתי כך בגב ובכתפיים/זרועות אולי 10-12 פעמים סה"כ ותמיד התקלף העור אח"כ. בשנים האחרונות יצאו לי עשרות נקודות חן חדשות על הכתפיים והגב שרובן המוחלט א-סימטרי לחלוטין, וכתם אחד של "לנטיגו סולאריס". רופא עור שנתן מבט אמר שאין מה לדאוג והוא לא רואה משהו חריג. לשאלתי גם לא משהו "בעל פוטנציאל" להמאיר. בכל זאת, האם יכול להיות שבגיל מבוגר ייראה הנזק בצורה ברורה וחד משמעית יותר מעכשיו? האם יש משהו שאני יכול לעשות עכשיו, חוץ מהתמרחות כוללת בכל יציאה לשמש? אני מלא חרטה על חוסר המודעות שלי, וחייב לדעת מה אני צריך לעשות מעכשיו והלאה מבחינת גילוי מוקדם של הנזקים. כל כמה זמן ללכת לרופא שיסתכל? איזה סימנים אמורים להדאיג? תודה מראש על תשובתך

10/09/2016 | 13:02 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

יש להקפיד על בדיקת שומות אצל רופא עור פעמים בשנה ובאופן עצמאי בדיקה פעם בחודש. דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין