נסיגת חניכיים בפה במצב סביר

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/09/2013 | 11:05 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני בחורה בת 26 עם הגיינה אורלית טובה ובדיקות תקופתיות פחות או יותר אצל רופ"ש. אני ימנית, ולאחרונה שמתי לב שבשיניים השמאליות התחתונות (מהניב ואת התוחנת הראשונה), יש לי נסיגת חניכיים שאני מחשיבה כנובעת מהעובדה שכהיותי ימנית, אני מצחצחת יותר בחוזקה לכיוון צד שמאל. אני מצחצחת כבר הרבה שנים רק עם מברשת sensitive ולאחרונה גם ניסיתי לצחצח באזור הזה יותר חלש על מנת לא לגרום לגירוי נוסף באזור. בינתיים, רופא השיניים שלי בדק את זה ואמר שזה בסדר לגילי ולמצבי ופשוט שאני אשתמש במברשת sensitive (שאני כבר משתמשת). זה נראה לי קצת מצחיק בהתחשב בעובדה שבינתיים נסוגות והשורש חשוף. האם יש דבר נוסף שניתן לעשות, או לפתור את הענין בדרך מסוימת? חשוב לי לציין שמלבד שן אחת, שהשורש חשוף לדעתי בכ-2מילימטרים), שאר החשיפה היא יחסית מינורית אבל אני רוצה למנוע מהמצב להחמיר. תודה!!!

09/09/2013 | 12:32 | מאת: ד"ר אלון סבאון

עדי שלום מה שאת עושה מבחינת צחצוח זה טוב ועוזר שהנסיגה לא תחריף. לנסיגת חניכיים יש בהחלט טיפול וניתן ברוב המקרים להחזיר את החניכיים למיקום הקודם שלהם וזה ע"י ביצוע של השתלת חניכיים. אני ממליץ לך לפנות להתייעצות בנושא למומחה למחלות חניכיים. שמות המומחים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים