שתל

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

24/06/2013 | 17:36 | מאת: יוליה

שלום דר' 1. לפני כ-10 חודשים רופא שיניים נתן לי תכנית טיפול שכללה שיחזור טיפול שורש(בגלל דלקת שנראתה מתחת לשן) וביצוע כתר. עשיתי את הטיפול שורש וכעבור חצי שנה(הרופא אמר שצריך החלמה לפני ביצוע כתר) הרופא ביצע עוד פעם צילום וראה שעדיין יש דלקת , הוא התייעץ עם אנדודונט ושניהם ראו שיש דלקת בין שורשי השן ,שלדעתם נובעת בסדק בשן בתוך החניכיים שלא נראה בצילום. הרופא החליט שאין טעם בכתר והחליט על עקירה+שתל. הוא אמר שעדיף להזדרז עם השתל כי דלקת גורמת לדלדול העצם בלסת ובסוף גם שתל לא ניתן יהיה לעשות אלא רק גשר.אני בת 26. 2. התכנית טיפול החדשה:CT , 2 צילומים פנורמיים, עקירה, שתל AB, כתר בהדבקה ע'ג שתל אייבי-מתכת חצי אצילה, מבנה ע''ג שתל ישר/זוויתי אייבי, כתר אקריל המבוצע במעבדה. האם 2 הנושאים נראים לך הגיוניים? אני מפחדת שהרופא רוצה לעשות עליי קופה . תודה אשמח לתשובה מפורטת. יוליה

04/07/2013 | 11:44 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יוליה שלום אני מבין אותך. אך אם יש סדק בשן אין ברירה והשן לעקירה. נכון הדבר שההמתנה עומדת לרעתך. על מנת לוודא את הסדק ב-100% ניתן לבצע ניתוח אבחנתי ואז לראות את הסדק ולעקור וזאת מכיוון שסדק לא ניתן לראות בצילום

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים