התייעצות וקבלת מידע

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

08/11/2012 | 22:54 | מאת: חן .י.

שלום רב ד"ר, רציתי לקבל את דעתך המקצועית בנוגע ליישור שיניים. אני בת 22 וברצוני לעבור יישור(מצבי לא כ"כ חמור אם זה משפיע על התמונה,רק משהו שדורש יישור שיניים קידמיות בלסת העליונה וכנ"ל בתחתונה). לפני שנה נאמר לי ע"י מומחה חניכיים שאני סובלת ממחלת חניכיים. הוא אמר שמצבי לא חמור ושאני רק "בשלבים הראשונים של המחלה" וכי לפי הצילומים נראה שאיבדתי 10% עצם. מאז,בהמלצתו עברתי הקצאת שורשים וכמובן שניסיתי לשמור על היגניית החניכיים כמה שאפשר.כרגע אני עדיין סובלת(ברמה יותר נמוכה אמנם)מחניכיים דלקתיות,זה משהו שקשה לי להיפטר ממנו.שאלתי היא כזו: האם הנני יכולה לעבור בתקופה הקרובה יישור שיניים? (כמובן שאני יודעת כי זו הערכה גסה אך חשוב לי לדעת האם זה אפשרי במצב כזה) תודה רבה על התייחסותך.. חן.

22/11/2012 | 19:08 | מאת: ד"ר אלון סבאון

חן שלום יישור שיניים ניתן לבצע רק במצב בו אין דלקת ומחלת חניכיים . עפ"י מכתבך לא נראה שזהו המצב. אני ממליץ שתפנה שוב לפריודונט.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים