נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

04/09/2012 | 18:32 | מאת: הדר

לאחרונה גיליתי שיש לי נסיגת חניכים בשן אחת .. קידמית.. הלכתי למומחה לחניכיים והוא המליץ לי לעשות טיפול של הקצאת שורשים ורק לקחר מכן לראות אם יש צורך בניתוח. קראתי על הקצאת שורשים שזה יכול לגרם לנסיגת חניכיים קלה .. השאלה שלי האם הטיפול הזה יעזור לי לעצירת הנסיגה ? ואם לא מה ניתן לעשות? ואילו מקרים צריך ניתוח? האם ניתן להשאיר את השן חשופה ? תודה

24/09/2012 | 11:44 | מאת: ד"ר אלון סבאון

הדר שלום השאלה אם יש לך נסיגת חניכיים בלבד או גם מחלת חניכיים. הטיפול שונה. אם מדובר רק בנסיגה ללא דלקת בחניכיים הרי שהקצעת שורשים לא תשפר את המצב ויש לשקול ביצוע השתלת חניכיים.קשה לי לענות על צורך טיפולי מדויק מבלי לבדוק אותך

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים