התייעצות לגבי נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/08/2012 | 15:41 | מאת: ריקי

דר סבאון שלום רב, ראשית תודה על כך שיש לאנשים כמוני פורום שכזה לפנות אליו, יישר כח. שנית - אני בחור צעיר בן 26, שלצערי סובל כבר מגיל העשרה מדלקת חניכיים קלה יחסית, ששמתי לב שהתגברה מאוד ב-5 השנים האחרונות עם תום הטיפול האורטודנטי שעברתי. שמתי לב לאחרונה שהחניכיים שלי פשוט נסוגים לאחור ברוב חלל הפה, ובמיוחד שני הניבים בלסת התחתונה שלי שכבר די "חשופים", וכך גם 2 משיניי הטוחנות שבלסת העליונה שממש מפחיד אותי האופן שבו חשופים שורשיהן. ב"ה אינני סובל ממאכלים קרים/חמים, אינני חש תופעות לוואי מיוחדות כלשהן, למעט רגישות בניבי הלסת התחתונה, לצערי עקב קירבת החינכיים לגבול קו העצבים שלהן. אני מאוד פוחד מהתערבות כירורגית, ורציתי לדעת האם בגין התערבות מהירה ומוקדמת יחסית אוכל להימנע ממנה במסגרת טיפול פריודונטי כלשהו. אני מתלבט בין פרופ' אלי מכטיי (קל"ב) לבין פרופ' דן מאלר (הבנתי שהיה מורו של מר מכטיי). מה דעתך בנושא

10/08/2012 | 17:33 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ריקי שלום אינני מתייחס לשמות של רופאים במסגרת פורום זה.כל שאני יכול הוא להפנות אותך לאתר האיגוד הישראלי לפרוידונטיה ובו מופיעים שמות המומחים בישראל. כאשר יש חשיפת שורשים-נסיגות חניכיים,יש לעיתים צורך בהתערבות כירורגית לביצוע השתלת חניכיים לכיסוי הנסיגה.אין מה לחשוש מניתוח זה.התוצאות ברוב המקרים טובות ואף טובות מאוד

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים