נסיגה מקומית בשן אמצעית תחתונה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

08/05/2012 | 21:35 | מאת: נטע

שלום, אני בת 32, לפני כשבע שנים החלה נסיגה מקומית בחניכיים שמתחת לשן האמצעית התחתונה - מס' 41 או 42 (ורק שם). לפני כארבע שנים השן גם החלה להתעקם מעט ולבלוט החוצה, ולאחרונה התפתחה דלקת מקומית בצידי השן למטה סביב החניכיים, שמתבטאת באדמומיות וכאב קל. עשיתי שטיפה של כלורקסידין למשך 10 ימים וזה קצת שיפר את הכאב. הייתי אצל פריודונט והוא המליץ לחתוך את הליגמנט התחתון שמחבר בין החניכיים לשפה. לטענתו, כך יתפנה מקום לצחצח שם בלי הפרעה. האם כדאי ללכת על זה? ממה שהבנתי אין דחיפות ויש לי זמן להחליט. אני גם מצחצחת שם ביסודיות ולא באגרסיביות. מה שמפחיד אותי זה מה יקרה אחרי החיתוך, איזו השפעה תהיה לזה על השפה? היא לא תהיה רופפת? הרי הליגמנט נמצא שם מסיבה מסוימת, לא? מה היתרונות של החיתוך? תודה מראש!

09/05/2012 | 22:42 | מאת: ד"ר אלון סבאון

לכפל הריקמתי שאת מדברת עליו קוראים פרנום. אין לו תפקיד בחיבור השפה, שום דבר לא קורה לשפה אם מנתקים אותו.לגבי המקרה הספציפי שלך אין לי אפשרות לענות בלי לראות.עלייך לסמוך על הפריודונט אליו פנית ואם את לא בטוחה תמיד ניתן לקבל חוות דעת נוספת אצל פריודונט אחר.

10/05/2012 | 12:40 | מאת: נטע

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים