פצע מוגלתי בחניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/01/2012 | 00:54 | מאת: אינה

שלום רב, לפני כחודש הופיעה לי מעין שלפוחית קטנה ולבנה על החניכיים מעל הניב שנראית כמו חצ'קון, ללא כאבים.... באותם ימים גם סבלתי בו בזמן מאפטה במקום אחר בפה ולכן חשבתי שזו אותה הבעיה ומרחתי את שתיהן באפתגון ג'ל... אחרי שבועיים אותה אפטה עברה אבל ה"פצעון המוגלתי" נשאר.. לעיתים גדול יותר ולעיתים קטן.. לעיתים לבן עם מוגלה או בלי - ואם אני לוחצת עליה, גם יוצא דם אבל שוב , ללא כאבים... החניכיים וחלל הפה לא מציקים לי בכלל... האם זו דלקת? לא היה לי טיפול שורש באותה השן. אני קצת לחוצה מהעיניין, בעיקר כי קראתי שיש מחלות עור או סרטן שמתחילות בצורה כזו... האם זה יכול להיות סתם פצע שיעבור? הייתי לפני מספר ימים אצל רופאת השיניים היא לא ראתה סימנים של דלקת ולא מצאה משהו לא תקין ולא ידעה להגיד מה זהו הפצע. נשלחתי לצילום פונורמי והכל נראה תקין. נאמר לי לגרגר עם מים ומלח מספר שבועות ואם לא יחלוף, לחזור. האם זה נשמע תקין?

14/01/2012 | 18:51 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אינה שלום זה בהחלט לא נשמע תקין. כדאי שתבצעי גם צילום מקומי של השן ותתייעצי עם מומחה למחלות חניכיים או מומחה לטיפולי שורש.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים