תרופות ונסיגת חניכיים!

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

24/11/2011 | 15:02 | מאת: אני

היי ד"ר, אני בן 22 עוד מעט. לפני כשלושה שבועות הפסקתי טיפול מונע איידס בעקבות מגע מיני לא מוגן שכלל תרופות קלטרה וקומביוויר. הפסקתי את הטיפול המונע לאיידס כעבור שבועיים בגלל פריחה בכל הגוף וגירוי חלל הפה בגלל התרופה קלטרה. כמו כן תופעות הלוואי היו בלתי נסבלות. בעקבות הטיפול הזה ראיתי שכמה מהשיניים הקדמיות בלסת התחתונה נהיו יותר ארוכות ואיבדו אחיזת חניכיים-נוצרו ממש כיסים עד כדי כך שאפשר להעביר שם קיסם, ורווחים שנפתחו. אני גם מטופל אורתודנטי עם טבעות על השיניים. יש מצב שהתרופות הללו שלקחתי רק שבועיים גרמו בזמן הקצר הזה לדלקת חריפה מאוד בחניכיים ולנסיגתן? אני כבר כמעט חודש לא לוקח את התרופות ואני פוחד שהנזק הוא בלתי הפיך והנסיגה תמשיך ותהיה אגרסיבית גם לאחר הפסקת התרופות... מה לעשות? האם זה הגיוני שתוך שבועיים בעקבות התרופות האלה קרה מה שקרה לחניכיים?

07/12/2011 | 22:45 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אני שלום קשה לי לענות לשאלתך מבלי לראות. יש סוג מסועים של מחלת חניכיים שאנו פוגשים אצל חולה איידס. אינני יודע אם זהו המצב

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים