שאלה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

07/06/2008 | 16:34 | מאת: לימורבד

אבי בן 68 סובל ממחלת לב ומדלקות חניכיים יש צורך לעקור לו כ-6 שיניים. אני מבקשת להתייעץ לגביי השלב הבא – שינייים תותבות או שתלים? מה יהיה לגביי השינים שלא ייעקרו? האם לעובדה שישנה דלקת בחניכיים יש השלכה על אופי הטיפול ובחירת הפיתרון עבורו? אילו סוגי שתלים ואילו סוגי תובות עדיפים במקרים כאלו, במצבו ובגילו? בתודה מראש על כל מידע רלוונטי ובברכה

09/06/2008 | 20:06 | מאת: ד"ר אלון סבאון

לימור שלום ראשית הגיל לא מכתיב את הטיפול. היות שלאביך מחלת חניכיים לפני שמדברים בכלל על שתלים יש לטפל במחלת החניכיים בשיניים הנותרות בפה ורק לאחר התייצבות המחלה לדבר על שתלים. אגב ולא פחות חשוב קיים קשר בין מחלות לב למחלות חניכיים וזו עוד סיבה לא פחות חשובה לטיפול קודם במחלת החניכיים.אני מציע לך לקבל חוות דעת מפריודונט -מומחה למחלות חניכיים. תוכלי למצוא את רשימת המומחים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים