טיפול בנסיגת חניכיים והאם המצב הפיך?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/06/2011 | 21:11 | מאת: אבי

שלום דוקטור אני בן 22 וסובל מהתחלה של נסיגת חניכיים, שכניראה נובעת מצחצוח אגריסבי, הייתי מצחצח נורא חזק. צוואר השן בשיניים הקידמיות שלי מתחיל להחשף, לפי הוראות השיננית והרופא שיניים קניתי מברשת רכה ומשחת שיניים לשיניים רגישות והתחלתי לצחצח ממש ממש חלש, בנוסף לא מזמן עשיתי גם גשר בשיניים אז ככה שאני מצחצח 2/3 ביום אבל ממש לאט. בנוסף אני מצחצח גם את הלשון ומשתדל לשטוף את הפה במים ומלח פעמיים ביום. רציתי לשאול קודם כל אם יש משהו נוסף שאני צריך לעשות כדי למנוע את המשך הנסיגה? ודבר שני האם המצב הפיך, זאת אומרת החניכיים יוכלו לחזור למקומן או שמה שאני יכול לעשות זה רק לשמור על המצב הקיים והן לא יחזרו לקדמותן? תודה רבה!

06/06/2011 | 21:56 | מאת: ד"ר אלון סבאון

אבי שלום ניתן לטפל בנסיגות חניכיים ע"י ביצוע של השתלת חניכיים.הניתוח לא מורכב והתוצאות שלו טובות כאשר האינדקציה נכונה. עליך לפנות לפריודונט-מומחה למחלות חניכיים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים