הדרדרות בנסיגה?

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

30/05/2011 | 23:24 | מאת: יוליה

יש לי נסיגת חניכיים קלה (לפי המומחית חניכיים) שגיליתי לפני חצי שנה כאשר הייתה רגישות בצחצוח שיניים,לאחר כמה ימים שהתחלתי להשתמש במשחת פרוטודטקס הרגישות נעלמה ולא הרגשתי שום דבר. ביקרתי אצל מומחית חניכיים שאמרה שהנסיגה כנראה נובעת מצחצוח אגרסיבי לפני שנים,שכרגע אין מה לעשות ואני לא צריכה השתלת חניכיים. היום השתמשתי במשחה חדשה-קולגייט לשיניים רגישות ושמתי לב לשן חדשה שנהייתה רגישה-לא יודעת אם זן נסיגה חדשה או נסיגה שכבר הייתה ובגלל המשחה אולי הרגשתי רגישות. זה יהיה מוזר אם זו נסיגה חדשה משום שאני מקפידה לצחצח חלש ומקפידה על הצחצוח. ליד אותה שן יש לי חלל ריק עקב עקירה לפני כמה שנים,האם הנסיגה יכולה לנסוכ כתוצאה מאי המצאות שן לידה? ומה כרגע לעשות? הייתי אצל מומחית לפני 5 חודשים והיא אמרה שהנסיגה קלה ולא לדאוג. בתודה מראש יוליה.

03/06/2011 | 19:04 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יוליה שלום יש מצבים בהם חובה לטפל בנסיגה ברמה בריאותית וזה על ידי ביצוע השתלת חניכיים. אינני יודע מה מצבך. אם יש לך רגישות גבוהה הטיפול במידה והאינדיקציה יכול לבטל את הרגישות. השתלת חניכיים לא כרוכה בכאב גדול מדי ואין לחשוש מניתוח זה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים