כתרים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

30/05/2011 | 07:10 | מאת: מיכל

לפני כשבועיים הרופא הרכיב לי גשר עם כתרים על שמונה השיניים הקדמיות . במרכז הגשר בין שני כתרים יש חור קטן (רווח) המרחיק את הכתר מהחניכיים , זה מאוד מכוער, שחור , הלכתי לרופא ואמרתי לו את זה , הוא אמר לי זהו מקום החניכיים ובגלל שהיה לי לפני זה כתרים אחרים , עם הצחצוח ומסג' לחניכיים החניכיים יתפסו את המקום של הרווח במשך הזמן. הייתי רוצה לדעת אם אכן זה כך ובאמת אי אפשר לעשות כלום, ובהאם עם צחצוח ההיפך החניכיים לא יתרחקו מהכתר , או יש עליי להתעקש להוריד עכשיו את הגשר המודבק כבר קבוע ולקחת מידות מחדש ??

03/06/2011 | 18:55 | מאת: ד"ר אלון סבאון

מיכל שלום הבעיה שאת מדברת עליה היא אסתטית ואני מבין אותך . ניתן לשפר מצבים כאלה באמצעות צורה מעט שונה של הכתרים וביצוע של השתלת חניכיים. על פי הכתוב ניראה לי שזה קצת מאוחר והיה צריך לבדוק זאת בשלב הכתרים הזמניים.הצחצוח צריך להיות יעיל אך אל תצפי שהוא יגרום לגדילת החניכיים ברווח אלא אם תהיה לך דלקת וזה רצוי שלא יקרה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים