דחוף -דימום ספונטני מהחניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

23/03/2011 | 08:45 | מאת: מודאגת

בת 45 בריאה לא נוטלת תרופות. במהלך השלוש שנים האחרונות עשיתי כחמישה כתרים מחרסינה. לאחרונה התחילה תופעה של דימום מהחיניים ופעם בכמה ימים או שבועות תחושת כאב עמום שקשה למקד אותו בחניכיים. אני צחצחת פעמיים ביום עם מברשת שיניים חשמלית,אבל אל מקפידה לנקות עם חוט דנטלי. מה יכולות להיות הסיבות לדימום ,האם ייתכן קשר בן הכתרים לדימום? אני חוששת שאולי ההתקנה של הכתבים לא הייתה טובה האם ייתכן שכתר לא יושב טוב וכתוצאה מכך החניכיים הופכות דלקתיות. אני לא יודעת אם יש ממש בחששות שלי,אבל יש לי חשש שמא הכתרים גרמו לי נזק לחניכיים. אני מאוד הקפדתי על טיפולי שיניים ושיננית כל השנים. סתימות והחלפתן במידת הצורך,אבל יש לי החשש שמא הטיפול שקיבלתי היה לקוי. אני גרה בארה"ב ,האם הייתה ממליץ לי לחזור לאותו רופא,או אולי עדיף ללכת לרופא אחר שייתן חוות דעת אובייקטיבית. כיצד ניתן לבדוק אם הכן זאת הסיבה ואם לא מה עוד יכולה להיות סיבה לדימום מהחניכיים. יש לציין שדימום לא מועט.

26/03/2011 | 16:41 | מאת: ד"ר אלון סבאון

למודאגת שלום כתרים לקויים בהחלט יכולים לגרום לדלקת ודימומים מהחניכיים. כל שאני יכול להמליץ לך הוא לפנות לפריודונט-PERIODONTIST וזה ידע בוודאות לתת את דעתו לגבי תקינות הכתרים והאפשרות שהם הגורם לדימם

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים