שאלה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

19/03/2011 | 12:28 | מאת: רונן

ד"ר שלום, בעת צחצוח השיניים בחניכיים העליונים האחוריים, וגם לעיתים בחניכיים התחתונים, אני מרגיש מעין "זרם", או "זעזוע" מסויים, באזורי עצמות הפנים או הלסתות. הזעזוע או הזרם הזה יכולים להופיע מספר פעמים גם אחר הצחצוח. כלומר, כאשר אני מנקה אזור מסוים, נגיד את החניכיים בלסת העליונה, אז אני עשוי להרגיש זרם או תגובה כלשהי של הלסת או של עצמות הפנים באותו אזור שנוקה. אינני יודע לקבוע בדיוק אם זה הלסת, או עצמות הפנים או עצמות הלחיים, אבל נראה לי שזה אחד מאלה. ממה הדבר נובע אם מובנת כוונתי?

26/03/2011 | 16:20 | מאת: ד"ר אלון סבאון

רונן שלום בד"כ רגישות כמו זו שאתה מתאר באה כאשר יש חשיפת שורשים. הרגישות קיימת גם לדברים קרים. יש טיפול לחשיפת שורשים והוא כיסוי השורשים ע"י השתלת חניכיים. אני מציע לך לפנות להתייעצות לפריודונט-מומחה למחלות חניכיים. תוכל למצוא את שמות וכתובות המומחים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים