טיפול בנסיגת חניכים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/11/2010 | 01:17 | מאת: צחי

שלום רב. אני צעיר בריא בן 24. עברתי שלושה טיפולי שורש (כתרים) וסתימות. הפה באופן כללי מטופל. בבדיקה האחרונה השיננית ורופא השינים אמרו לי שיש לי נסיגת חנייכים. (גם אימי סבלה מנסיגת חניכים משמעותית כיום היא בלי שינים כלל) ששאלתי אותם מה יש לעשות - בנתיים הם אמרו שהכל מסתכם בהיגינת פה, צחצוח נכון ועדין, ושטיפות במי פה. הרופא גם אמר שאין דבר כזה חזרה של החניכים אלה רק העצרות של הנסיגה. ששאלתי על טיפולים מעבר - הוא טען שמטפלים כירורגית בנסיגה רק בשלבים מאוד מתקדמים ואני לא נמצא בתחום הזה. שאלותי אליך ברשותך: האם יש דרך לטפל בנסיגת חניכים בשלב יחסית התחלתי שלה? (מעבר להקפדה על היגינת פה וניקוי אבן כל 4 חודשים) הרציונל שלי כמובן שאני מעדיף להקדים תרופה למכה מאשר לחכות להתדרדרות של המצב.. (גם אם זה כרוך באי נוחות וסבל זמני) האם בעצם חניכים שנסוגו לא משתקמות וחוזרות חזרה? אשמח להמלצה למשחת שיינים טובה לנסיגת חנייכים, ולמברשת טובה. רוב תודות! צחי

12/11/2010 | 13:53 | מאת: ד"ר אלון סבאון

צחי שלום הדרך היחידה לטיפול בנסיגת חניכיים היא ביצוע של השתלת חניכיים. לא בכל מקרה יש חובה בריאותית לטפל בנסיגה אך בכל מקרה של נסיגה ניתן לטפל בה. הגישה שלך נכונה. כדי לטפל עליך לפנות למומחה למחלות חניכיים.תוכל למצוא את שמות המומחים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים