נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

12/10/2010 | 22:03 | מאת: ריקי

בחלוף כחצי שנה מניקוי אבן עמוק, חלה אצלי נסיגה בחניכיים ונוצרו מעין כיבים בין החניכיים לבין השיניים הטוחנות. רופא השיניים התפלא שבתקופה קצרה של חצי שנה חלה כזאת נסיגה שלפני כן לא היתה לי כלל. היו רק דלקות. הרופא אמר שאולי מדובר בסתימות שנפלו, שלא זכור לי. רופא השיניים אמר שבזמנו בניקוי האבן עשה לי למעשה הקצאת שורשים, והמליץ לבצע זאת שוב. רציתי לשאול האם תוך תקופה קצרה של 5 חודשים תתכן נסיגה כזו? האם טיפול של הקצאת שורשים גם כשאין נסיגה לא עשוי היה להשפיע לרעה? האם אפשר לקבל המלצה על פריודנטים באזור ירושלים?

16/10/2010 | 12:07 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ריקי שלום לגבי מומחים למחלות חניכיים בירושלים עלייך לפנות לאתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה שם מצויים שמות המומחים. אם אכן הייתה לך דלקת וחניכיים שהיו נפוחות ומדממות, זה אך טבעי שתהיה נסיגת חניכיים שנובעת מהתכווצות של החניכיים לאחר סילוק הדלקת. אני מציע לך לעבור בדיקה קלינית אצל מומחה למחלות חניכיים

24/10/2010 | 12:51 | מאת: יעקב

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים