זיהוי הסיבה לנסיגה ומעקב

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/09/2010 | 14:55 | מאת: יפית

שלום, אני בת 23 ויש לי נסיגת חניכיים קלה, אך רופא שיניים המליץ לי להתייעץ עם רופא חניכיים לגבי טיפול כדי שהמצב לא יתדרדר. אני יודעת שעשויות להיות מספר סיבות לחניכיים נסוגות כמו דלקת, צחצוח לא עדין, נטיות גנטיות וכו', אך אני לא יודעת מה הסיבה שבגללה זה קרה. אף פעם לא הייתה לי דלקת חניכיים חמורה (אולי היו תקופות שבהן הייתה לי דלקת קלה (שאפילו לא הרגשתי- כשביקרתי אצל שיננית היא אמרה שיש לי דלקת קלה וטיפלתי בה). כרגע אין לי דלקת ואני לא מרגישה שאני מצחצחת חזק מידי(אולי בעבר הייתי מצחצחת קצת חזק). אני חוששת שמצב הנסיגה מתדרדר באיטיות למרות שהגורמים לנסיגה כבר לא קיימים,אך מכיוון שזהו תהליך איטי קשה לי לדעת אם אני צודקת או מדמיינת. לכן הייתי שמחה לקבל תשובות לשאלות: 1. אם אפנה לרופא חניכיים, האם הוא יוכל לזהות את הסיבה לנסיגה, כלומר להבחין אם יש לי נטיה גנטית או שאני מצחצחת חזק למרות שאני לא מרגישה? 2. הייתי רוצה לוודא שהנסיגה הקיימת היא תוצאה של גורמים שהיו בעבר בלבד. האם לרופא חניכיים יש את הכלים לבצע מעקב אחר הנסיגה על מנת לבדוק שהמצב נשאר יציב ולא מתדרדר בהדרגה (כרגע הנסיגה קלה בלבד ולכן חבל לי לעבור טיפול חניכיים אם המצב לא מתדרדר, כי עד כמה שהבנתי עושים טיפול חניכיים כשהמצב קל על מנת למנוע התדרדרות או כאשר המצב חמור ודורש טיפול)?

02/10/2010 | 08:00 | מאת: ד"ר אלון סבאון

יפית שלום כל שאני יכול להציע לך הוא לעבור בדיקה אצל פריודונט -מומחה למחלות חניכיים. תני לו לקבוע או לייעץ לך מה צריך לעשות.ההמתנה מיותרת לרופא החניכיים יש את הידע והכלים לטפל בך. תוכלי למצוא את שמות המומחים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים