דלקת חניכיים+ניידות שיניים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

07/03/2010 | 03:42 | מאת: פוחד

שלום, אני בן 19 ומזה זמן רב הבחנתי שהחניכיים שלי די בצקתיות ואדומות בקצוות ובחלקן אני לא יכול לצחצח מרוב כאב +בחלקן יש נסיגת חניכיים..כשאני אוכל דברים קשים כואבות לי השיניים ויש לי רגישות מטורפת לחום וקור, כמו כן נאמר לי שיש לי הסגר פה לקוי (לאחר שכבר עברתי טיפול אורטודנטי הרבה שנים)ואובחנתי כשוחק שיניים,והרבה פעמים אני מרגיש שהשיניים ממש זזות בעיקר שאני אוכל ועוד יותר כשאני לועס בכוח, אז כשאני נוגע בהן עם הלשון יש מן קליקים כאלו.. השאלה שלי היא האם זה הגיוני שחלילה כבר בגילי השיניים זזות? ומה עליי לעשות בנוגע לכל הבעיות האלו ? משום שאני מאוד מפחד שהמצב יחמיר ואין לי מושג למי ללכת ומי יכול לעזור לי לכל הבעיות האלו יחד.. אשמח לקבל עזרה,תודה.

17/03/2010 | 22:28 | מאת: ד"ר אלון סבאון

פוחד שלום כן זה בהחלט הגיוני. מחלת חניכיים היא לא נחלתם רק של מבוגרים אלא גם צעירים ואפילו מצעירים מאוד. אני מציע לך דחוף להיבדק ע"י פריודונט-מומחה למחלות חניכיים. שמות המומחים מופיעים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים