כמה שאלות לאחר טיפול אצל שיננית

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

14/12/2016 | 13:14 | מאת: ניר

שלום אני מקפיד ללכת מדי חצי שנה לניקוי אבן אצל שיננית. הפעם הלכתי לשיננית אחרת מתמיד, ולפני הניקוי היא ביצעה בדיקת כיסי חניכיים. היו לי כיסים של בין 1-3, ואת ניקוי האבנית היא ביצעה באמצעים ידניים ולא אולטראסוני. היא אמרה לי שבצמד השיניים הקדמיות העליונות, בחלק הפנימי, יש קו שחור, היא לא ידעה מה זה. (אציין שאני לא סובל מכתמים שחורים בשיניים). 1. מה יכול להיות הקו השחור? והאם זה תוצאה של סדק או משהו אחר? 2. כיסי חניכיים נהיה רק מאבנית או מעוד סיבות? 3. לאחר הניקוי (וכמובן המשך שמירה על היגיינת הפה) הכיסים צפויים להיסגר? 4. מה ההבדל בין ניקוי במכשיר אולטרא סוני לניקוי ידני? 5. האם מברשת בין שינית באה במקום חוט דנטלי או שאין תחליף לחוט דנטלי? 6. ידוע על הקשר בין מחלות סיסטמיות (בפרט מחלה מסתמית בלב) לדלקת חניכיים, האם גם במצב של דלקת קלה ((ג'ינג'יביטיס) יש את הבעיה או שלא? כי הרי כמעט לכולנו יש דלקת קלה עד שלא מגיעים לשיננית להסרת האבנית. תודה

18/12/2016 | 12:47 | מאת: ד"ר אלון סבאון

ראשית מדידות כיסים של 1-3 ממ הן פחות או יותר תקינות. יש לבדוק אם החניכיים מודלקים או לא , זה יכול להיות גם עם מדידות כאלה. אינני יכול לענות לגבי הקו השחור מבלי לראות. במצב דלקת קלה ההשפעה על הלב זניחה. ניקוי אולטראסוני מהיר יותר. אני אישית אוהב לשלב בינהם. מברשת בין שינית כשהיא חודרת ומשתמשים בה נכון, מהווה תחליף לחוט

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים