ריטיינר שלוחץ על חניכיים , האם יכול לגרום נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/07/2022 | 20:03 | מאת: יעקב

הריטיינר שהביאו לי לוחץ על החניכיים , אני שם אותו רק בערב , רופא שיניים אמר לי שהלחץ יכול לעשות דלקת ונסיגת חניכיים , אני כבר 3 חודשים איתו והרופא שעשה לי את הריטיינר אומר שהוא מזהה לחץ והחלק הפנימי אמור לגעת בחניכיים , האם לחץ על החניכיים יכול תוך 3-6 חודשים לגרום ממש לנסיגת חחניכיים בלתי הפיכה כי יש לי שם רגישות לקור , או שברגע שמחליפים או מפסיקים איתו , החניכיים משתקמות וחוזרות לאיך שהיו ,היות ובמקרה שלי הן בריאות ואני מקפיד לצחצח כמו שצריך

הרטיינר אמור להיות פסיבי, אסור שיפעיל לחץ על החניכיים - התחושות שאתה חש בחניכיים מהוות ״אור אדום״ - חשוב להתאים את הרטיינר אחרת הנזק עלול להיות בלתי הפיך

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים