הקצעת שורשים ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

23/04/2022 | 13:59 | מאת: בני

שלום רב, האם מומלץ לקחת אנטיביוטיקה לפני או אחרי הקצעת שורשים? ולאלה שכן יש להם כאב אחרי. מהו מספר הימים המקסימלי שזה יכול להמשך? תודה מראש

נטילת אנטיביוטיקה לא קשורה לכאב בשום אופן. הרגישות לאחר הקצעת שרשים נובעת מחשיפת השרשים ולכן רגישות מוגברת לקור. שטיפה עם פלואוריד או שימוש במשחות שיניים ייעודיות להפחתת הרגישות מומלצות להקלה על הכאב. בדרך כלל הכאב חולף תוך מספר שבועות. לפעמים יש הצדקה לנטילת אנטיביוטיקה לאחר הקצעת שרשים לסייע בהתמודדות עם הזיהום.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים