חשוב

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

22/04/2022 | 05:58 | מאת: דן

שלום רב, לפניי יותר מחצי שנה, עשו לי טעויות בשיניים חותכות בלסת תחתונה אשר פגעו ביכולת שלי לדבר ולדלקת חניכיים מסוימת באזור זה. במשך מספר מפגשים תוך כחודש רופא אחר תיקן את טעויות אלה בעזרת שיופים, לרב עם גלגל גומי, יישור נכון של השיניים, והחזרת שיניים למצב הקודם ואולי יותר טוב, אך עדיין יש קושי מסוים בדיבור (פחות מאשר בעבר). בנוסף, יש לי שן חותכת שמאחורה היא עגולה. יתר על כן, לעתים מרגיש קושי מסוים בצד שמאל של הפה בעת שינה וכאילו הלשון בחוץ ברגעים מסוימים ביום יום ( הרגשות אלה הן פחות מאשר אחרי הרופא הראשון). שאלותיי: -1. האם דיבורי יחזור למיטבו כפי שהיה לפני שגיאיות הרופא הראשון בזכות העבודה הטובה של הרופא השני? אם כן, תוך כמה זמן בערך ? 2. האם העיגול מאחורי שן חותכת מסוימת עשויה להפריע לדיבור ולא להחזיר את דיבורי? 3. האם דלקת חניכיים גורמת לקושי בדיבור והאם קושי זה יחלוף לחלוטין לאחר שדלקת חניכיים תחלוף? * אני רוצה לציין כי מצחצח פעמיים ביום כפי שצריך ומי פה לפני שינה ושומר על ניקיון פה. אשמח למענה שיעזור לי. שבת שלום ותודה.

אני מציעה לך לגשת למומחה לשיקום הפה לבדיקה וייעוץ. בכל מקרה דלקת חניכיים לא גורמת לקשיים בדיבור

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים