שתלים בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

14/04/2022 | 07:16 | מאת: רון

בוצעה לי הרמת סינוס, השתלת עצם, התקנת שתלים ולאחר כשנה וחצי, סוף סוף הותקנו הכתרים הקבועים... אולם קשה לי להשתמש איתם, לא כואב לי וגם הסגר בסדר, אך התחושה היא שכאילו הם תקועים והלעיסה עליהם לוחצת ולא נוחה... מה יכול להיות ? מה לבדוק ? מה לברר ? אודה לך על כל הכוונה... !!!!

1- תחושת הלעיסה על גבי שתלים היא מאד שונה מלעיסה באמצעות שיניים- התחושה שאתה מתאר נובעת מכך שאין לך תחושה הנקראת פרופריאוספציה - התמצאות במרחב - שנובעת מסוג החיבור של השתל עם העצם - ״תקוע״! 2- אני מניחה שתתרגל לתחושה 3- עם זאת כדאי לבדוק אם הכתרים עצמם לוחצים על רקמת החניכיים דבר שעלול לגרום לכאב, לחץ ואף לנזק לעצם שתומכת בשתלים. כדאי לבדוק עם הרופא המשקם עד כמה הכתרים מותאמים ולא לוחצים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים