צחצוח חניכיים , האם מומלץ או שעלול לפגוע בחניכיים ולגרום לנסיגה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

02/04/2022 | 13:47 | מאת: נת

האם מומלץ לצחצח גם חניכיים או שזה עלול לפגוע בהן ולגרום לנסיגה? האם צחצוח עם מברשת רכה נאנו סיבים של אורביטול בתנועות אנכיות מהחניכיים לכיוון השן יכולות גם לגרום לנסיגת חניכיים או שזה רק בתנועות המסור האופקיות שגורמות לנסיגת חניכיים ?

צחצוח שיניים - מומלץ להשתמש במברשת שיניים חשמלית, מברשת שיניים רכה, עם מד לחץ. מניחים את המברשת בגבול בין השן לבין החניכיים נותנים למברשת לעבוד שתי שניות ומניעים אותה בתנועה אופקית לשן הסמוכה בקשת.

02/04/2022 | 20:55 | מאת: נת

לצורך ידיעה האם מומלץ להשלים צחצוח מעבר לשיניים גם בחניכיים כלפיי הגבול בין החניכיים לשיניים עם מברשת רכה מאוד ? או שמומלץ לא לגעת בכלל בחניכיים

אין אפשרות לא לגעת בשולי החניכיים - מניחים את המברשת על השן ועל החניכיים בגבול ביניהם

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים