שיטת פין הול לתיקון נסיגת חניכיים ללא ניתוח

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/03/2022 | 01:25 | מאת: יעקובי

קראתי על שיטת פין הול שבו מותחים חניכיים במקום להשתיל וכך מקצרים את ההחלמה בשיטה פחות פולשנית , העניין הוא שביררתי יותר ואז אמרו לי שהיא בכלל לא מומלצת כי המתיחה של החניכיים רק מגדילה את עומק הכיסים ולמעשה גורמת נזק בטווח הארוך כי כיבים עמוקים בסוף הופכים לדלקת ומחלת חניכיים כשהחיידקים נצברים שם. מצד שני יש רופאים שעושים את השיטה ומדברים על אחוזי הצלחה גבוהים ושהחניכיים נצמדות לשן אחרי שמותחים אותם וכך גם נמנעת הרגישות , אשמח לשמוע דעתך וליישב סוגיה זאת עם פריודונטית שמבינה כאמור יותר בתחום הזה של חניכיים מרופא כללי

השיטה מיועדת לכסוי שרשי שיניים חשופים. יש עוד מספר שיטות ידועות. אף שיטה אינה פסולה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים