הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/03/2022 | 01:17 | מאת: מורן

שלום ד"ר תודה רבה על תשובתך. בהמשך לשאלתי: אם יש מחלת חניכיים כרונית באיזו תדירות מומלץ לעשות הקצעת שורשים? תודה רבה

הטיפול בחניכיים צריך להוביל לרפוי דהיינו שליטה ברמת הדלקת וצמצום עומק הכיסים . הקצעת שרשים היא אמצעי לרפוי, במידה ומתקבל רפוי יש צורך בתחזוקה כל שלושה חודשים ואין צורך בהקצעת שרשים נוספת. במידה והקצעת שרשים לא הביאה לרפוי אזי יש צורך בניתוחי חניכיים שיביאו לרפוי. כלומר - עקרונית אין צורך לחזור על הקצעת שרשים אם התחזוקה מבוצעת כהלכה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים