רגישות לקור אחרי הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

10/02/2022 | 15:42 | מאת: יעקובי

עשיתי הקצעת שורשים לפני חודש בקשת העליונה בערך ומקפיד לצחצח בקולגייט פרו ריליף . אין דלקת כבר . אבל יש לי עדיין רגישות לקור . במיוחד באיזור הטוחנות העליונות , כשאני שותה משהו קר או גלידה , אני מקבל שוק של כאב . בדברים חמים אין בעיה . האם זה משהו שחולף עם הזמן במקרה של הקצעת שורשים , האם לחזור לרופא ? יש מה לעשות עם זה ?

רגישות לקור לאחר הקצעת שרשים נפוצה מאד. השרשים נחשפים בעקבות הטיפול ומכיוון שדנטין חשוף רגיש לשנוי טמפרטורה קיימת רגישות. היא אמורה לדעוך תוך מספר שבועות. ניתן לבצע שטיפה יומיוימית עם שטיפת פה המכילה פלואוריד - בלילה לפני השינה- לא לשטוף עם מים או לשתות לאחר השטיפה. משחת שיניים קולגייט פרורליף מצויינת גם כן- ניתן למרוח את המשחה על גבי השרשים החשופים. אם אין הטבה - ניתן לבקש מהרופא/ה שיבצע פלואורידציה במרפאה. בכל מקרה חשוב להקפיד על צחצוח שיניים ונקוי יסודי בין השיניים תמיד

10/02/2022 | 20:43 | מאת: יעקובי

תודה . אז בד"כ אחרי הקצעת שורשים הרגישות אמורה לעבור עם הזמן או שיש מקרים שהרגישות נשארת ? האם הפלואוריזציה והמשחות למינהם מהוות פלסטר או שבכוחן גם לטפל ברגישות

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים