דלקת בחניכיים אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/02/2022 | 05:10 | מאת: גל

היי! כבר כמה ימים יש לי כאבים בחניכיים למעלה למטה בצד ימין כאבים מוקרנים לראש אוזן לשיניים ביום יומיים האחרונים פחתו הכאבים המוקרנים ויש לי מדי פעם כאבים רק מקומיים עם רגישות לחום קור הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לשבעה ימים האם זה בסדר אפילו שפחתו הכאבים? תודה גל

צריך לאתר ולאבחן את מקור הבעיה - אנטיביוטיקה לא תפתור את העניין- אם הכאב ממקור שיניים צריך לטפל בשיניים - סתימה/טיפול שרש, אם המקור בחניכיים צריך טיפול חניכיים- הסרת אבנית/הקצעת שרשים וכו

05/02/2022 | 12:58 | מאת: גל

יכול להיות שאת צודקת אבל כדבר ראשוני שאולי יעזור ואם לא לחזור לרופא השיניים האם זה בסדר? תודה גל

אין טעם לקחת אנטיביוטיקה סתם, זה אפילו מזיק. אבל אם הרופא שלך נתן כנראה שהיתה סיבה. ללא בדיקה לא אוכל לייעץ מעבר לכך.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים