קצת מבולבל ומתלבט עם הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

14/01/2022 | 01:50 | מאת: קובי

הייתי אצל פריודונט מומחה אולי מהמומחים בארץ שאמר שיש כיסים רדודים וצריך רק טיפול שיננית , אחרי חודשיים רציתי להתחיל טיפול אורטודנטי ובנגיעות יש טיפה דימום ללא כאב או רגישות , הרופאה אמרה שצריך רק שיננית ולא ניקוי עמוק , הלכתי בכל מקרה לפריודונטית אחרת והיא אמרה שיש לי 60 אחוז דלקת חניכיים בפה וצריך הקצאה על כל הפה , שנראה די מוזר למי שלא סובל מנפיחות או חניכיים אדומות , ורק אחרי 3 חודשים לבצע הערכה והמלצה לטיפול אורטודנטי , העניין הוא שאני חושש , האם לבצע הקצאה שלא לצורך תגרום לכיווץ חניכיים ואז לכאבים ורגישות לקור כשברגע זה אני לא סובל מבעיות , כביכול טיפול מיותר ( כי הלכתי לעוד רופא ואמר לי שהקצאת שורשים במקרה שלי זה מיותר רק שיננית ולצחצח טוב ) אז די מבולבל , לא אכפת לי לעבור הקצאת שורשים אבל העניין הוא החשש מכיווץ החניכיים

אין לי דרך לקבוע אם אתה זקוק להקצעת שרשים או לא משום שלא בדקתי קלינית ורנטגנית. אבל - לקראת טיפול אורתודונטי (במבוגרים במיוחד) יש להקפיד מאד על ביצוע הסרת אבנית קפדנית מאד וצמצום עומק הכיסים ושליטה ברמת הדלקת על מנת לא לסכן את השיניים בהפעלת כוחות אורתודונטים בסביבה דלקתית - דבר שעלול לגרום ספיגת עצם לא מבוקרת. הקצעת שרשים לא תגרום נזק - חניכיים יתכווצו רק אם יש דלקת ונפיחות ובעקבות הטיפול הנפיחות תרד והחניכים יתכווצו - הכיווץ יצמצם את עומק הכיסים - דבר רצוי בהחלט.- אין מה לחשוש מהטיפול, כמובן שאם אין בו צורך אז לא עושים - לא אוכל להכריע בסוגיה ללא בדיקה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים