דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

11/01/2022 | 23:48 | מאת: שירי

שלום, כ 11 שנים שיש לי דלקת בין השיניים בחניכיים בין שן 46 לשן משמאלה ושנתיים בשן המקבילה בצד השני. לאחר שיננית יש שיפור בכאב וחוזר חלילה כעבור חודשיים. האם ייתכן שהדלקת היא בגלל שיש לי שם רווח בין שתי השיניים שיותר גדול משאר הרווחים בכל שאר השיניים שבהן כמעט ואין רווח? ובמידה ואני אקפיד ישר בסיום כל ארוחה על קיסם זה עלול לפתור את החיסרוו שיש יותר רווח? והאם כדאי לעשות משהו נגד הרווח? בשן 46 יש כתר והדלקת יותר קרובה לשן משמאל ל 46. תודה רבה

דחיסת מזון מעודדת צבירת חיידקים ולכן מעודדת דלקת. חשוב לתקן את נקודות המגע בין השיניים - לפעמים באמצעות החלפת הכתר הקיים - על מנת למנוע דחיסת מזון. ללא סילוק הגורם עלולה להיות החמרה בלתי נשלטת ברמת הדלקת ואובדן העצם באיזור

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים