סדר צחצוח שיניים וגרגורג מים עם מלח

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

10/01/2022 | 01:10 | מאת: מירן

שלום רב, האם יש סדר לצחצוח השיניים? קודם צחצוח אחר כך חוט דנטלי ואז הברשת לשון? או סדר שונה? ויש לי עוד שאלה, האם מותר לשטוף את הפה לאחר הצחצוח עם מים ומלח או שזה מיותר? איני יכולה להישאר עם המשחה ללא שטיפה. זה בסדר שאני שוטפת? תודה מראש.

עקרונית העיקר ששתי הפעולות מבוצעות אבל לפי מחקרים אמורים להשתמש בחוט דנטלי לפני צחצוח השיניים. שטיפת פה עם מי מלח לא מזיקה, המלח גורם לספיחת נוזלים מהחניכיים המודלקים ולחיטוי מסויים.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים