מחלה פריודונטלית קלה וטיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

04/01/2022 | 23:31 | מאת: י.ס

אני בן 43 ומצחצח פעמיים ביום מקפיד לנקות שיניים ומעוניין לעבור טיפול אורטודנטי חוזר והייתי אצל 2 אורטודנטים ושניהם אמרו לי לאחר בדיקת כל הצילומים כולל סטאטוס כי יש לי מחלה פריודונטלית קלה וספיגת עצם בכמה מקומות בפה . והפנו אותי לפריודונט שהתור אליו במכבידנט עוד 3 חודשים . מה זה מחלה פריודונטלית קלה האם זה אומר שלא ניתן לבצע יישור שיניים כי אז היא תחמיר ? האם טיפול שיננית וצחצוח פעמיים ביום ,מספיק לפתור את הבעיה ?

טיפול אורתודונטי חייב להתבצע בפה ללא דלקת חניכיים - כשמפעילים כוחות בסביבה דלקתית עלול להיגרם זנק בלתי מבוקר לעצם התומכת בשיניים ולכן חובה לוודא שאין דלקת פעילה, רמת הצחצוח גבוהה ואין כיסים מעל 4מ"מ. האורתודונט יסמוך - בצדק - רק על חוות דעת מומחה למחלות חניכים לפני התחלת טיפול אורתודונטי.. יש גם רופאים מומחים מחוץ למסגרת קופת החולים אם אתה בלחץ של זמן.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים