ביצוע סתימה פשוטה שלאחריה חניכיים פצועות ומדממות

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

15/12/2021 | 01:55 | מאת: יעקובי

הייתי בביקורת אצל פריודונט לפני 3 חודשים שאומר שאין דלקת ומצב החניכיים בסדר ,החניכיים היו ורודות ולא כואבות אן מדממות בצחצוח החלפתי סתימה אצל מומחה לשיקום הפה עם הרבה נסיון וסיימתי עם חניכיים מדממות ונאמר לי שיש לי דלקת , אחרי חודש של טיפול בדימום החניכיים חזרו וורודות ועשיתי סתימה שוב אצלו ושוב פעם סיימתי טיפול עם דימום ופצעים בחניכיים כשהכל זה באזור שהוא נגע ושאר הפה בסדר גמור . תמוה בעיני שפרוצדורות פשוטות כמו סתימה מגיעות לכדי פציעות וחניכיים נפוחות ומדממות . ואז עברתי לרופא אחר שהחליף את אותה סתימה ועשה עבודה נקייה בלי פציעות ובלי לגעת בחניכיים , האם יש מקרים של רופאים (לא חשוב שמות) שפוצעים או נוהגים בקשיחות כלפיי החניכיים גם בפרוצדורות פשוטות בכוונה בכדי להזיק לעתיד שהמטופל יחזור , או שמדובר בהליך תקין להיות אגרסיבי בחניכיים גם אפילו בהעברת חוט דנטלי

ברור שאין מטרה לפצוע את החניכיים - אם הרגשת לא נוח אצל רופא מסויים כדאי שתשאל אותו מה קרה. לפעמים דחיקת החניכיים באמצעות מטריצה או חוט רטרקציה עלולה לפצוע את החניכיים אך משתדלים תמיד להימנע מכך

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים