נסיגת חניכיים ויישור שיניים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

12/12/2021 | 01:40 | מאת: לי

חלה בשיניי התחתונות נסיגת חניכיים והן התעקמו, אמרו לי שלא כדאי לנתח כי זה רק אסתטי ושיישור שיניים לא כדאי במצב הזה. שמעתי על שיטת פינהול שהבנתי שיותר קלה מניתוח. אם עוברים אותה, אפשר לאחר מכן לעשות גם יישור שיניים? והאם היא באמת יעילה?

קודם כל יש להתייעץ עם מומחה/ית לאורתודונטיה ובמקביל מומחה/ית למחלות חניכיים. רצוי קודם כל לבצע יישור שיניים ואז הסכוי לכסוי השרש גבוה יותר. זה לא רק עניין אסתטי - חשיפת השרש עלולה ליצור קושי בצחצוח שיניים באיזור, רגישות מוגברת לקור ושחיקת השרש החשוף לאורך זמן. רצוי לעשות בירור יותר מקיף על ידי המומחים בתחומים הנ״ל

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים