דימום מקיסם דנטלי מעץ בלבד

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/12/2021 | 00:45 | מאת: ר ע

כשאני מצחצח יש לציין במברשת רכה וכשאני מעביר חוט בין השיניים אז אין דימום אבל כשאני מעביר קיסם דנטלי מעץ גם בעדינות בין השיניים אז יש דימום , האם זה נורמלי או מעיד על בעיה בחניכיים ? יש לציין שכן יש רגישות באזור שם אבל החניכיים לא אדומות או מדממות באופן ספונטני או בצחצוח (או שאני מצחצח רך מדי) אבל ברגע שמעבירים קיסם אז יש דימום . בצד השני של הפה כשמעבירים קיסם אז לא קורה שום דבר לא דם ולא כלום . האם מצב שכזה דורש טיפול מעמיק כמו ניקוי עמוק או מספיק ניקוי אבנית

כשהקיסם עובר ויש דימום זה מעיד על דלקת באיזור - אם תנקה במשך שבוע עם הקיסם כבר לא אמור להיות דימום - זה מעיד על כך שהניקוי עם החוט הדנטלי באיזור זה לא יעיל ומשאיר =אחריו חיידקים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים