הליטוזיס

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/11/2021 | 04:02 | מאת: הדר

דר שלום, לאחר שלילת הליקובקטור, חלל הפה נקי וצרבות אין בכלל, הבנתי כי ההליטוזיס שלי נגרם לאחר נטילת כדורי משככי כאבים (אופטלגין וכו). אני לא לוקחת סוג אחר של כדורים ולכן לא יודעת אם רק משככי כאבים גורמים לבעיה או לא. אני מרגישה גם שהריח מגיעה לאף.....אולי זה עובר מחלל הפה אבל כשאני מקנחת לפעמים את האף או נושמת עמוק יש את הריח. הריח מפסיק רק לאחר טיפול בפלג'יל. מה גורם לריח לאחר נטילת הכדורים ואיך אני מפסיקה את זה ? תודה

ריח פה נובע מתרכובות גופרית המופרשות על ידי חיידקים - החיידקים עלולים להיות בכיסיס סביב החניכים או בשולי כתרים לקויים וסתימות לקויות. יתכן שקיימת גם בעיית אאג - ליחה מרובה שיכולה לגרום לריח פה. ממליצה לבצע בירור על ידי מומחה לחניכיים לגבי מחלת חניכיים ובמקביל בירור רופא אאג

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים