התייעצות לגבי כאב ורגישות

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

31/08/2021 | 01:37 | מאת: גולן

שלום, לפני כשנה הייתי אצל פריודנט,ונאמר לי שיש לי דלקת קלה בחנייכים. עברתי אצלו הסרת אבנית. מזה כ4 שנים בערך, במיוחד לאחר צחצוח שיניים- אני מרגיש תזוזות קטנות בשיניים תחתונות+עליונות באזור הקדמי. מאז הביקור אצל הפריודנט למדתי להשתמש בחוט דנטלי. שמתי לב שכשאני מעביר את החוט בין אותן שיניים שבהן אני מרגיש תזוזות קטנות- החניכיים כואבות ורגישות לי שם, וגם לפעמים (לא תמיד) יורד קצת דם אחרי שאני מוציא את החוט הדנטלי. בזמן צחצוח לא יורד לי דם אלא רק עם החוט הדנטלי באזור הנ''ל. האם יכולה להיות דלקת חניכיים רק באזור שבין השיניים, אותו אזור שנכנס החוט דנטלי? והגיוני שהיא תהיה רק באזור החניכיים הקדמיות? ועל מה יכולות להראות התזוזות שאני מרגיש? הייתי אצל מספר רופאים בעבר, והם אמרו שהם לא מרגישים תזוזה. תודה.

יתכן שאתה פוצע את עצמך בשימוש בוט הדנטלי נסה להשתמש בקיסמים דנטלים או מברשת בין-שינית - כדאי להגיע לשיננית לקבל הדרכה בצחצוח נכון. בוודאי שאם לא מסירים רובד בצורה יעילה יכולה להיות דלקת באותו איזור - כלומר בין השיניים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים