האם השארת רווחים בין השיניים יגרום לנסיגת משולש הפפילה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

12/08/2021 | 15:57 | מאת: י ס

במסגרת טיפול אורטודנטי השחיזו לי רווחים בין השיניים החותכות של בין 0.4 ממ . בשנים הקרובות לא מתכוון לבצע טיפול אורטודנטי אבל האם השארת הרווחים גורם לנסיגת משולש החניכיים בין הרווחים מהלחץ של מזון שנכנס בשיניים החותכות . למרות שאני מקפיד לנקות ולצחצח פעמיים ביום

המרווחים האלה עלולים לגרום לדחיסת מזון ולרגישות - רצוי לפחות לבצע פלואורידציה וטיפול תחזוקה ולשקול בכל זאת טיפול אורתודונטי אם כבר בוצע הנ"ל

14/08/2021 | 23:10 | מאת: י ס

תודה , אכן יש רגישות כבר באיזור הרווח , רגישות של חום וקור ,אולי כי זה נוגע במשולש החניכיים, האם במצב כזה טיפול אורטודנטי יפתור מהרגישות כשיסגור את הרווח ויתן למשולש החניכיים להיסגר , או שכבר מילוי הרווח בקומפוזיט יפתור את הרגישות

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים