חומרי חלבון בניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/08/2021 | 13:46 | מאת: בר

לאחר הקצעות שורשים נותרו כיסי חניכיים והורפא ממליץ על ניתוח חניכיים מלווה בהחדרת חומר אמודגיין.שאלתי היא האם החומר הכרחי ? האם לא ניתן לבצע את הניתוח ללא שימוש בחומר הזה ולהגיע בכל זאת לתוצאה טובה?

מטרת החומר היא לחדש רקמות תומכות בשן - כלומר לשפר את התמיכה של העצם בשן - תהליך הנקרא רגנרציה. ניתן להגיע לצמצום עומק הכיסים ללא השימוש בחומ אבל אז לא תתרחש בניה מחדש של הרקמות התומכות בשן וצמצום הכיס יגרום בהכרח לנסיגת חנייים גדולה יותר ותוצאה אסתטית פחות טובה.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים