שיננית ביצעה ניקוי וחתכה את הפפילה בין השיניים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

08/08/2021 | 21:58 | מאת: י ס

שיננית הייתה אגרסיבית וטענה כי ביצעה ניקוי עמוק , לאחר הניקוי נוצר רגישות בקו בין החניכיים לשיניים, האם זה נורמלי שתתפתח רגישות או שפשוט דחפה את החניכיים למעלה וחשפה אזור רגיש , ובשן קדמית היה חתך על הפפילה ככה שהיא התנדנדה וחזרתי למרפאה והרופא הוציאה את החתיכה של הפפילה ונוצר דימום , עכשיו אין דימום אבל גם אין פפילה , האם זה נזק בלתי הפיך בהנחה שהחניכיים בריאות ? ומה ניתן לעשות בינתיים בכדי לשמור על היגגינה כדי לאפשר לאזור להחלים? רופא טוען שהיות ויש דם אז הפפילה תצמח בחזרה תוך חודש ? האם יש אמת בטענה כזאת ?

צריך להמתין ולראות , אם הפגיעה היר רק בפפילה יש סיכוי שהאיזור יחלים, יש לבצע ניקוי טוב בין השיניים באמצעות קיסם דנטלי ולגשת לבדיקת רופא מומחה לחניכיים במידה והפפילה לא מתאוששת

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים