שימוש תכוף בחוט דנטלי וגירוי בחניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

06/08/2021 | 22:55 | מאת: ק ס

לפני שנה רופא לא מיומן השחיז לי בין השיניים הטוחנות ויצר רווח קטן ,דרכו כל פעם שאכלתי היה נדחס מזון . כתוצאה מכך הייתי במשך שנה מוציא אחרי כל ארוחה את האוכל עם חוט דנטלי כמה פעמים ביום . היות והטיפול האורטודנטי לא סגר את הרווח בסוף ,עשיתי סגירה של הרווח עם קומפוזיט לפני 3 ימים אחרי שהחניכיים היו מגורות ורגישות כתוצאה ממזון שנתקע והברשה חזקה של חוט דנטלי שכנראה גרם לחניכיים קצת להשתחרר מהשן . היות ובהיעדר רווח מזון כבר לא נדחס בחניכיים . האם החניכיים יכולות להבריא ולהיצמד חזרה לשיניים, כמה זמן הליך כזה לוקח ? יכול להיות שיש נסיגה של החניכיים מהשיניים אחרי שנה של רוטינה כזאת או שהנסיגה קורית בטווח זמן שהוא הרבה יותר משנה ?

נסיגת חניכיים מטראומה כפי שאתה מתאר יכולה להיות מהירה מאד, בדרך כלל זה לא הפיך. ממליצה לגשת לרופא מומחה/ית למחלות חניכיים לבדוק אפשרות תיקון הפגם

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים