בעיות רגישות בשן אחרי טראומה לחניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

20/06/2021 | 01:54 | מאת: יעקובע

לפני כחודש הייתי אצל רופא הכדי להוריד שאריות דבק מהשן לאחר הסרת קוביות , הרופא טוען שהשתמש במכשיר מיוחד שרק מסיר דבק בשיוף השן ולא פוגע בשן, אבל האופן שזה נעשה בצורה אגרסיבית הוא חתך לי את החניכיים וגרם לכאב בשן כמו שקודחים בה, באותו טיפול החניכיים דיממו וביקשתי להפסיק כשיש עדיין שאריות דבק . מאז אני סובל מרגישות לחום וקור במיוחד בנגיעה עם קיסם בקו בין החניכיים לשן . הפצע בחניכיים הגליד ועבר אבל הרגישות נשארה , לאחרונה שימוש במי פה סנסודיין הפחית את הרגישות , השאלה שלי האם יכולה להתרחש נסיגת חניכיים וחשיפת שורש מפגיעה אקוטית חד פעמית שכזו או שעם הזמן בצחצוח נכון והגייהה המקום מתרפא לאותו מצב שהיה לפני כן לפי קו חניכיים קודם שבו השורש יהיה מכוסה ומוגן והרגישות תעבור גם ללא צורך במי פה סנסודיין ?

חשוב לחזור לרופא לביקורת ומעקב - סביר להניח שתהיה הטבה עם הזמן. שימוש בפלואוריד יומיומי בשטיפה יעיל

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים