הסברים לגבי בעיות חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

17/06/2021 | 19:24 | מאת: דן

שלום רב אני נכה .( בן 75) ניידות בעייתית . רק פעם בשנה הולך לניקוי אבנית -לשיננית . השנה הלכתי לרופאה מומחית לחניכיים שביקשה לעשות קודם צילום סטטוס . הכתיבה לעוזרת שלה להפתעתי : המון כיסים בדרגה 4 בקדמיות . ובטוחנות 6. עשתה ניקוי אבנית כולל כמה הקצאות .ואמרה ללכת לשיננית כל 9 חודש . גם אחר טיפול שיננית וגם אחרי הרופאה הפעם. הרגישות בחניכיים פוחתת רק אחרי שבועיים+. ויש שתי טוחנות שהמברשת החשמלית מציקה שנוגעת בחניכיים. גם לפני הטיפול . שאלותיי : 1)האם צריך לחניכיים שבועיים להתאוששות אחרי ניקוי אבנית? 2)האם לגעת עם המברשת במקום שרגיש?או לא להציק שם?לדלג על המקום? 3)לשם מה שלחה אותי לצילום?(קיבלה אותו במייל לא התייחסה )מצרף קישור לצילום https://ibb.co/KWGPQ1m 4) שהסתכלתי בבית בצילום בין השיניים ראיתי כתמים לבנים סימנתי בעיגול . מה הם ? 5) כבר חודש אחרי הטיפול עדיין מדי פעם מרגיש שהחניכיים"מציקות" = מושך-ונעלם. במקומות שונים יותר שמתעורר בבוקר ,לשם כך הלכתי למומחית =ולא עזרה!! . אם ימשיך להציק בחניכיים לפי הצילום שרואה ,מה עוד צריך לעשות ? יש טעם לקבוע שוב טיפול אצלה לספטמבר? או לחכות 9 חודש כמו שאמרה ?ולהגיע אליה שוב ולא לשיננית ? 6)האם אכילת גזר, פירות כמו תותים = (גרגרים דקיקים)-רק מכאיבות וחודרות לחניכיים או גם מזיקות וכדאי לוותר אליהם? 7)תודה לתשובות ולהתיחסות.

בדרך כלל אין כזו רגישות אחרי טיפול שיננית - אולי קיימת חשיפת שרשים ולכן רגישות לקור - אם כך הדבר ניתן להפחית את הרגישות בשימוש בשטיפת פלואוריד יומיומית. בצילום נראית העצם התומכת בשיניים - ביחס לגילך מצבך טוב מאד. נדרשת תחזוקה על ידי שיננית כל שלושה חודשים אם ניתן כך שהטיפולים יהיו קצרים ויעילים ולא תגיע למצב דלקתי אחרי תקופה של 9 חודשיםץ בצילום נראים כתמים לבנים - השיניים שלך מעט צפופות ואלה חפיפות של השיניים שנראות בצילום - הכל תקין אכילת גזר ופירות לא מזיקה לחניכיים - אם נתקע אוכל בין השיניים יש להשתמש בקיסם שיניים על מנת לסלק את שאריות המזון

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים