נסיגת חנייכים בלסת העליונה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/04/2021 | 12:35 | מאת: איתי

שלום. אני בן 31 אוטוטו בשנתיים האחרונות כשאני הולך להסרת אבנית השיננית מעירה לי שיש לי נסיגת חנייכים קלה בשני שיניים בלסת העליונה. אחת בצד ימין השני בצד שמאל. הלכתי לרופאי שיניים שמאשרים את המצב . אמרו לי מכיוון שזו נסיגה קלה וכל עוד אין כאב או דימום או רגישות לקור או חום אפשר לחיות עם זה. אני לדעתי הנסיגה נובעת מתורשה כי לאימי גם יש נסיגה ,וגם בגלל צחצוח אגרסבי וצחצוח פעם ביום ולא פעמיים במשך כמה שנים. האם זה נכון ? שנית עברתי למברשת רכה למי פה . מה אתה ממליץ לי לעשות ? האם משחת שיניים לחנייכים רגישות יעזור ?

1. נסיגת חניכיים עלולה להיגרם מצחצוח שיניים אגרסיבי, דלקת, עמדת השן בקשת ועוד. 2. אם קיימת רגישות בצוואר השן ניתן לבצע פלואורידציה 3. אם נסיגת החניכיים מתגברת או מקשה על צחצוח השיניים או מהווה בעיה אסתטית יש לשקול כיסוי השרש באמצעות השתלת חניכיים ייעוץ לגבי עניין זה יש לקבל מפריודונט - מומחה למחלות חניכיים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים