כתרים מעל שתלים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

30/03/2021 | 07:52 | מאת: צביקה

יש לי בפה 2 שתלים צמודים כבר קרוב ל 20 שנה שזה מעל הממוצע השתלים במצב טוב ויציב ! העניין הוא שהכתרים מעליהם שבורים ויש צורך להחליפם.היות ובנוסף גם נכנס אוכל מתחתם. אני מתלבט האם נכון וכדאי להשקיע הרבה כסף בכתרים ומבנים חדשים ופתאום חלילה יקרה משהו לשתלים עצמם. או אולי אפילו עצם ההתעסקות איתם תזעזע את המקום ותגרום לאיזה טריגר ? הומלץ לי על כתרי זרקוניה. נה דעתך ?

אם בעקבות השבר בכתרים יש דחיסת מזון חשוב מאד להחליף את הכתרים משום שדחיסת המזון עלולה להוביל לדלקת ואיבוד עצם תומכת בשתלים. התהליך ההרסני עלול להיות מהיר ובלתי הפיך לכן חשוב להחליף את הכתרים - החלפת הכתרים לא מסכנת את השתלים כמובן אם הכל נעשה כמו שצריך

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים