כאבים לאחר הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

29/03/2021 | 13:41 | מאת: רותם

שלום, בת 28, הייתי אצל רופא חניכיים והוא אבחן כיס אחד בלסת התחתונה בצד שמאל. בעקבות כך, עשיתי אצל שיננית ניקוי אבנית רגיל. לאחר כשבוע וחצי ניקוי עמוק ברבע הפה השמאלי התחתון+השתלת צ'יפ. השיננית אמרה לי שלאחר שתפוג ההרדמה תהיה לי תחושת לחץ במקום וכך אכן היה. אבל מעבר לזה, גם כאבים עזים בשיניים הקרובות למקום השתלת הצ'יפ וזה נמשך כבר 3 ימים ומעט תחושת נפיחות. היה גם דימום מעט. דקסמול לא ממש עזר, לקחתי אופטלגין שמעט יותר עוזר, אבל לאחר כמה שעות הכאבים העזים שוב חוזרים. שאלתי היא: האם אמורים להיות כאבים כאלה עזים בעקבות הפרוצדורה הנ"ל?

כדאי לגשת לרופא מומחה למחלות חניכיים לבדיקה. פריו-צ׳יפ הרבה פעמים גורם לכאב פוסטאופרטיבי אבל הכאב אמור לחלוף תוך כיממה. אם הכאב נמשך זה לא תקין ודורש בירור.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים