פטרייה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

07/03/2021 | 15:19 | מאת: ירון

לאחר ניתוח חניכיים מורכב והשתלת עצם - קיבלתי אנטיביוטיקה במינון גבוה למשך 10 ימים. כעת קיים חשד לפטרייה. האם ייתכן שבעקבות זה תתפתח במקום הניתוח פטריה? ואם כן מה המשמעות שלה ? והאם זה ייתכן בגלל משהו אחר ולא מהאנטיביוטיקה ? נאמר לי שאין צורך בטיפול... אני יכול להיות שקט ?

בחלל הפה קיים איזון בין כמות החיידקים לכמות הנבגים של הפטריה. אנטיביוטיקה מפרה את האיזון כי היא מחסלת את החיידקים ולכן הפטריה משתלטת. האיזון בסופו של דבר חוזר. אפשר לקחת פרוביוטיקה לשיפור. אם יש צורך יש תכשירים לטיפול בפטריה. תתייעץ עם הרופא שלך

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים