התכווצות חניכיים כתוצאה מהקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

26/01/2021 | 20:09 | מאת: שירלי

הי, אני נדרשת לעבור הקצעת שורשים לאור כיסים שיש לי בחלק מהשיניים, חלקם בגודל של 8 ממ בשיניים קידמיות. בנוסף יש לי גם נסיגת חניכיים מסויימת. אני מוטרדת לגבי האספקט האסתטי - הבנתי שההליך עלול להיות כרוך בהתכווצות החניכיים. ההתכווצות הזו היא למעשה נסיגה נוספת של החניכיים? היא תמיד קורת בהקצעת חניכיים? האם גודל ההתכווצות קשור לגודל הכיס? ושאלה אחרונה - האם בהקצעה בלייזר ההתכווצות נמנעת? תודה.

בכל רפוי של החניכיים לא משנה באיזו שיטה - הקצעת שרשים, לייזר, ניתוח חניכיים יש התכווצות מסויימת של החניכייםץ האלטרנטיבה היא איבוד שיניים עקב חוסר טיפול במחלת החניכיים שגורמת לאיבוד עצם ובסופו של דבר להתרופפות היציבות של השן ולעיתים צורך בעקירה. באנגלית אומרים LONG TEETH OR NO TEETH אם לא תטפלי תאבדי שיניים ותגיעי לצורך בשתלים - הרבה יותר מורכב ואין צורך להגיע לזה

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים